Falešný mozeček

expedice-bílý-tesák    ostatní    co do žaludku    falešný mozeček

Potřebné suroviny:

Potřebné nádoby a nástroje:

Postup:

Celou cibuli jemně nakrájejte na drobné kostičky, vsypte ji do kastrůlku s rozehřátým sádlem nebo olejem a smažte ji, až začne sklovatět. Pak vsypte do kastrolku ovesné vločky a promíchejte je tak, aby do sebe vsákly sádlo a smíchaly se s cibulkou. Ovesné vločky podlejte vodou, osolte a rovnoměrně zamíchejte. Zakryjte pokličkou a dejte dusit na mírný oheň. Občas promíchejte, aby se vločky nepřipálily ke dnu. Pokud začne směs houstnout (vločky vstřebají vodu), že nejde obsah míchat, přilejte vodu další. Udržujte konzistenci husté kaše. Když vločky vařením změknou (asi po deseti minutách varu), ochutnejte je, přisolte (potřebuje to poměrně dost soli) a jemně opepřete. Nazávěr, až po dochucení, vmíchejte do vloček jedno vejce a hrnec zakrytý pokličkou na mírném ohni ještě tři-čtyři minuty ponechte, občas zamíchejte a počkejte až vejce ztuhne. Podávejte posypané jemně pokrájenou pažitkou a s chlebem nakrájeným na kostečky rozloženým po obvodě. Jako přílohu můžete přidat kyselou okrurku nakrájenou na kolečka, červená řepu nebo kysané zelí.

[autor: OK2TAR]


[ zpět na recepty ]