Vypláchnutá konzerva

expedice-bílý-tesák    ostatní    co do žaludku    vypláchnutá konzerva

Aby název někoho neodradil

Pokrm původně vznikl ve snaze spotřebovat a zlikvidovat ještě použitelné zbytky některých načatých, ale nedokonzumovaných potravin. Aby se v otevřených obalech nemusely transportovat z expedice zase domů, vzniklo z nouze tohle jídlo. Původně očekávaná „násilná“ konzumace (se sveřepým výrazem ve tváři) se však nekonala. Jídlo svou chutí velmi mile překvapilo a zde je návod pro všechny, kteří by se to chtěli pokusit zopakovat...

Potřebné suroviny:

Potřebné nádoby a nástroje:

Postup:

Cibuli a klobásku (či jiné masové zbytky) pokrájejte na drobné kostičky a na zbytku sádla osmažte (až cibulka zesklovatí). Pak přidejte toustovou pomazánku a játrovou paštiku. Mírně poduste. Přidejte těstoviny a vyčkejte až směs začně opět bublat. Pak přidejte vejce a za stálého míchání vyčkejte až se přidané vejce usmaží. Podle chuti dosolte, případně jemně opepřete. Konzumuje se s chlebem, vekou, rohlíky nebo suchary (prostě co zbylo a ještě neztvrdlo do nepoživatelného skupenství). Lze ozdobit i pažitkou.

[autor: OK2TAR]


[ zpět na recepty ]